Papageno

Aaltje van Zweden-van Buuren en haar man, dirigent Jaap van Zweden, kregen een kind met autisme. Dat had én heeft een grote impact op het gezin. In 1997 richtten ze Stichting Papageno op om kinderen en jongeren met autisme te helpen.
Nu, 23 jaar later, is Papageno een begrip in Nederland. De Stichting heeft zich ontwikkeld tot een veelzijdige organisatie die zich met allerlei initiatieven en activiteiten richt op de ontwikkeling van kinderen en jongeren met autisme:

  1. Muziektherapie: we beschikken over een landelijk netwerk van 35 gediplomeerde muziektherapeuten die therapie geven bij kinderen thuis en in het Papageno Huis.
  2. Papageno Huis: in het Papageno Huis bieden we concrete tijdelijke opvang en ondersteuning aan jongeren met autisme. Samen met Zorggroep ’s Heeren Loo geven wij ze een plek om te werken, mee te doen aan activiteiten, te wonen en zich verder te ontwikkelen. De ambitie is om in elke provincie in Nederland een Papageno Huis te openen. In Laren is 5 jaar geleden het eerste Papageno Huis geopend. In Lemmer is onlangs een pand aangekocht voor het tweede Papageno Huis.
  3. Vroegdiagnostiek: hoe jonger een vermoeden van autisme wordt gesignaleerd hoe adequater hulp aan kleine kinderen en hun gezin kan worden geboden. Samen met Karakter en de Universiteit van Nijmegen heeft de stichting Papageno daarom geïnvesteerd in het expertisenetwerk www.autismejongekind.nl.

De opbrengst van deze veiling komt specifiek ten behoeve van de ateliers in de Papageno huizen. Creatieve vormgeving in het Papageno atelier biedt een positief effect op kinderen met autisme.

Meer informatie over Stichting Papageno vindt u op www.papageno.nl ook kunt u bellen met Stichting Papageno Fonds op 035 – 203 1664.